Da li uske pantalone uzrokuju vaginalne infekcije?

One su omiljeni modni komad mnogih žena I popularne kod žena svih godina. Savršeno pristaju I izgledaju dobro – pa zašto ne bi trebalo nositi uske pantalone svaki dan? Verovali ili ne, uske pantalone mogu da izazovu vaginalne nelagodnosti I da podstaknu preterani rast bakterija. Čitajte dalje da saznate zašto.

Odmorite svoje uske pantalone

Nije dobra ideja nositi uske pantalone svaki dan. Uska ili sintetička odeća, kao uske pantalone, ograničava tok I cirkulaciju vazduha oko vašeg medjunožja I vulve, zadržavajući toplotu I vlagu u vagini. Takođe izazivaju pritisak, trenje I toplotu u vašoj intimnoj regiji. Ova kombinacija efekata stvara savršene prilike za vaginalne teskobe I mikropske problem.

Izbegavajte upale usled trenja

Najčešći uzrok vaginalnih smetnji uzrokovanih nošenjem uskih pantalona, ili uskog, sintetičkog veša, je iritacija usled trljanja tkanine usko uz vašu vulvu. Crvenilo, otok, peckanje I svrab su uobičajene iritacije izazvane trenjem. Ove iritacije mogu biti veoma neprijatne. Nemojte nositi usku odecu svaki dan I izbegavajte sintetičke tkanine koje ne dozvoljavaju da vazduh cirkuliše

Pametno birajte donji veš

Usled pripijenog izgleda, žene često biraju da nose sintetički veš ili tanga gaćice ispod uskih pantalona. Pamuk ili drugi prirodni, materijal koji diše, je najbolji dnevni izbor za donji veš, jer retko zadržava toplotu I vlagu. Tanga gaćice mogu izazvati trenje u kontaktu sa vulvom, stvoriti svrab, iritaciju I peckanje u vašoj intimnoj regiji. Osim ovoga, rizik od prenošenja bakterija iz anusa u vaginu se može povećati, jer tange pritiskaju obe ove regije, I mogu se pomerati ispod uskih pantalona.


"Topla i vlažna okolina bez dovoljnog protoka vazduha stvara savršen dom za loše bakterije i gljivice i naravno povećava rizik od infekcije."


Samo pustite vašu vaginu da diše…

Uske pantalone zatvaraju vašu intimnu regiju. Važno je da dopustite da vazduh cirkuliše oko vašeg medjunožja I vulve. Intimna regija bi trebalo da može da diše da bi se izbeglo zadržavanje toplote I vlage u vašoj vagini. Gljivice I bakterije bujaju u toplim, vlažnim uslovima, ne dajte im priliku! Nosite prirodne materijale, I ako ste nosily uske pantalone ceo dan, samo ih skinite čim dođete kući, I navucite neku opušteniju odeću umesto njih. Nemojte nositi uske pantalone svakoga dana.

Poštujte prirodni balans bakterija

Delikatan balans vaše vaginalne flore je važan za dobro vaginalno zdravlje. Prirodna pH vrednost vaše vagine je blago kisela I ovo pomaže da se zaustavi razmnožavanje štetnih bakterija.Kada se balans vaginalne flore naruši, štetne bakterije koje su prisutne u vagini nabujaju I izazivaju različite vaginalne tegobe, kao što su svrab, loš miris, I povećan secret. Ovo može dovesti do pojave Kandide ili bakterijskog vaginosisa.Nošenje veša od veštačkih materijala I uskih pantalona smanjuje cirkulaciju vazduha, I može izazvati trenje I toplotu oko vulve.Ovakvo okruženje može pomoći štetnim bakterijama da se množe. Iako uske pantalone I veš ne moraju direktno izazvati vaginalno – mikropske problem, mogu doprineti bilo kom postojećem problem i stvoriti razne bolne tegobe ukoliko se ne povede računa. Budite pažljivi I obazrivi prema zdravlju vaše vagine, birajte prorodan, pamučni veš, dozvolite cirkulaciju vazduha, I koristite blage kupke bez mnogo hemije.

Nošenje uskih pantalona ponekad neće izazvati neku štetu. Čak I uske pantalone od pamuka su bolje od bilo kojih pantalona od sintetike. Nosite pamučni veš, I nemojte nositi uske pantalone od teksasa ili nekog drugog materijala svaki dan. Ukoliko primetite vaginalne tegobe posle nošenja uskih teksas pantalona, Multi-Gyn ActiGel vam može doneti momentalno olakšanje i pomoći vam da povratite delikatan balans vaše vaginalne flore.